• Gratis bezorging vanaf € 50,- binnen NL
  • Verzending vanuit eigen magazijn
  • TrustedShops

Duurzame Speeltijd bij Toys & Garden

Bij Toys & Garden hechten we grote waarde aan duurzaamheid en veiligheid. We geloven dat kinderen niet alleen veilig moeten kunnen spelen, maar ook moeten opgroeien in een wereld die we zorgvuldig beschermen. Duurzaamheid is essentieel voor de toekomst van onze planeet en de generaties die daarop volgen. Daarom hebben we ons verplicht om milieuvriendelijke en veilige producten aan te bieden die bijdragen aan een betere wereld voor iedereen.

Onze toewijding aan duurzaamheid


Samenwerken met verantwoorde leveranciers

We werken uitsluitend met leveranciers die geregistreerd zijn bij het Business Social Compliance Initiative (BSCI). Dit betekent dat we erop kunnen vertrouwen dat onze producten onder eerlijke en ethische omstandigheden worden vervaardigd. Door samen te werken met BSCI-geregistreerde leveranciers, verzekeren we ons ervan dat de arbeidsomstandigheden veilig en humaan zijn, en dat er geen gebruik wordt gemaakt van kinderarbeid.

EPR-Registraties voor een schone toekomst

Wij hebben uitgebreide Extended Producer Responsibility (EPR) registraties in verschillende landen. Deze registraties omvatten onder andere WEEE, PACK en BATT. Door te voldoen aan deze EPR-regelgeving dragen we bij aan de recycling en het verantwoorde beheer van afval, waardoor de milieu-impact van onze producten wordt verminderd. Daarnaast zijn we aangesloten bij PRN (Papier Recycling Nederland).

Duurzame materialen

Gerecycled PP/PPE: Voor het merk Step2 gebruiken we waar mogelijk gerecycled polypropyleen (PP) en polyethyleen (PPE). Dit helpt om plastic afval te verminderen en draagt bij aan de circulaire economie.
FSC-Gecertificeerd Hout: Veel van onze producten zijn gemaakt van 100% FSC-gecertificeerd hout. Dit betekent dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen die op duurzame wijze worden onderhouden en herplant.

Corporate Social Responsibility (CSR)

We voldoen aan strenge Corporate Social Responsibility (CSR) normen. Dit houdt in dat we niet alleen naar onze milieu-impact kijken, maar ook naar onze sociale verantwoordelijkheid. We streven naar eerlijke handelspraktijken, respect voor mensenrechten en bijdragen aan gemeenschapsontwikkeling.

Klimaatneutrale logistiek

Onze containers worden voornamelijk vervoerd via een klimaatneutraal gecertificeerde expediteur. Sinds 2021 is deze expediteur volledig klimaatneutraal en draagt zo bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot in de logistieke sector. Daarnaast worden onze pakketjes voornamelijk verstuurd met een transporteur die zich inzet om de CO2-uitstoot zoveel mogelijk terug te dringen. Door deze samenwerkingen minimaliseren we onze ecologische voetafdruk en dragen we bij aan een duurzamere toekomst.

Veilig spelen is prioriteit

Bij Toys & Garden is de veiligheid van kinderen onze hoogste prioriteit. Daarom voldoen al onze producten aan de strenge keurmerken zoals UKCA, CE en EN71. Deze keurmerken garanderen dat onze producten voldoen aan de hoogste veiligheidseisen en dat kinderen zonder zorgen kunnen spelen.

Herken onze duurzame keuzes

We maken het eenvoudig voor onze klanten om milieuvriendelijke keuzes te maken. Onze producten die voldoen aan onze strenge duurzaamheidscriteria zijn voorzien van onze speciale duurzaamheidsbadge. Deze badge is een teken van onze inzet voor een groenere toekomst en helpt onze klanten om snel en gemakkelijk duurzame producten te herkennen.

Waarom kiezen voor Toys & Garden?

Wanneer je kiest voor Toys & Garden, kies je voor:

  • Veiligheid: Producten die voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen.
  • Duurzaamheid: Producten die bijdragen aan een betere planeet.
  • Ethiek: Producten vervaardigd onder eerlijke en humane omstandigheden.
  • Dankzij onze inzet voor duurzaamheid en veiligheid kunnen kinderen zorgeloos spelen en kunnen ouders gerust zijn in de wetenschap dat ze bijdragen aan een gezondere wereld.