• Gratis bezorging vanaf € 50,- binnen NL
 • Verzending vanuit eigen magazijn
 • TrustedShops

Maak je eigen Sinterklaasspel

Heb jij ook al zo’n zin in de gezellige decemberavonden die eraan komen? Lekker met z’n allen op de bank, genieten van een chocoladeletter of pepernoten (of allebei natuurlijk). Maar wat maakt zo’n avond met je familie nog gezelliger? Inderdaad, een zelfgemaakt spelletje! Helemaal in de stijl van Sinterklaas. In deze blog lees je hoe je je eigen versie maakt van Mens erger je niet. Want wie houdt er nou niet van dit leuke gezelschapsspel? Aan het einde van deze blog maak je kans op een mooie prijs, dus lees maar snel verder.

Dit heb je nodig:

 • Papier;
 • Een printer;
 • Een schaar;
 • Lijm of plakband;
 • Kleurpotloden of stiften;
 • Pionnen (of gebruik bijvoorbeeld wasknijpers of kurken);
 • Een dobbelsteen;
 • Eventueel chocoladepepernoten.

Het spelbord

Laten we beginnen met het spelbord. Dit is de basis van het spel, want hier moet je straks op gaan spelen. Omdat we begrijpen dat het lastig kan zijn om zelf een spelbord in elkaar te knutselen, helpen we je graag een beetje op weg. We hebben de basis van het spelbord alvast voor je gemaakt. Je vindt dit spelbord als je op deze link klikt. Het is belangrijk om creatief bezig te zijn, daarom is er ook wat ruimte leeggelaten om jouw eigen tekeningen te maken. Dit maakt jouw spelbord extra persoonlijk.

De pionnen

Wanneer je klaar bent met het spelbord, is het tijd om de pionnen te maken. Hiervoor heb je eerst de basis van de pion nodig. Gebruik bijvoorbeeld kurken, wasknijpers of pionnen van een ander spel. Zorg ervoor dat je een papiertje uitknipt die helemaal om de pion kan en ongeveer dezelfde hoogte heeft als de pion. Wie gaat jouw spelletje straks spelen? Is dit strooipiet, pakjespiet of Sinterklaas? Je bepaalt het helemaal zelf! Teken jouw spelers op de papiertjes, wikkel ze om jouw pionnen en plak ze vast met plakband of lijm. Je hebt straks vier pionnen nodig om te spelen. Laat je tegenstander ook vier pionnen maken of maak ze allemaal zelf.

Even geen zin om de pionnen in elkaar te knutselen? Koop chocoladepepernoten in verschillende kleuren, kies allemaal een kleur en spelen maar. Zet voor de zekerheid een bakje pepernoten naast je om te voorkomen dat je jouw pionnen opeet!

Tijd om te spelen

Mens erger je niet is een jarenoud spel dat je vast wel eens hebt gespeeld. Hoe leuk is het om je eigen versie te maken van dit ouderwetse spelletje? We hebben voor deze Sinterklaasversie een paar spelregels toegevoegd om het extra speciaal te maken. Deze spelregels kan je volgen naast de standaard Mens erger je niet regels.

 • Paard: Het is je geluksdag; je mag een ritje maken op het paard van Sinterklaas! Ga 2 stappen vooruit.
 • Schoorsteen: Oeps! Je bent in de schoorsteen gevallen. Sla één beurt over.

Dat was het dan alweer voor deze blog, maar lees vooral nog even door. Ben je trots op het spel dat je gemaakt hebt? Stuur jouw creatie dan op naar onze Instagram. Hier heten wij @toysandgarden. Doe dit vóór 6 december, want dan ben je nog een kanshebber. Je maakt namelijk kans op één van de drie tegoedbonnen met een waarde van maar liefst 25 euro!

Ben je toch meer van de officiële versie van Mens erger je niet? Probeer onze Mens erger je niet XXL! Gewoon, zoals je het gewend bent, maar dan extra groot.