• Gratis bezorging vanaf € 50,- binnen NL
  • Verzending vanuit eigen magazijn
  • TrustedShops

Verander je achtertuin in de ultieme speelruimte

De lente komt er weer aan, en dat betekent meer tijd buiten! En om een middagje plezier te hebben hoef je niet eens je achtertuin te verlaten. Met wat creatief denkwerk kun je van je achtertuin de ultieme speelruimte maken! Hier zijn een aantal tips om je te helpen je achtertuin net op tijd voor de lente op te frissen.

Schommel door de dag heen

Speelhuisjes met glijbaan en schommel zijn geweldig, omdat ze geschikt zijn voor kinderen van verschillende leeftijden. Niet alleen je kleintje zal blij zijn met deze toevoeging, maar ook vriendjes en vriendinnetjes! Doordat sommige speelhuisjes uit meerdere niveaus bestaan, kunnen ze als een goede investering gezien worden, omdat ze met je kindje meegroeien.

Maak van je tuin een waterpark

Waterspel is niet alleen verfrissend als het weer warmer wordt, maar het is ook de perfecte aanvulling op je achtertuin. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een ingebouwd zwembad. Heb je hier geen ruimte of budget voor, dan zijn opblaasbare kinderzwembaden een geweldig alternatief. Ze zijn gemakkelijk op te zetten, leuk om te spelen en gemakkelijk op te bergen. Geen achtertuin is echter compleet zonder een watertafel! Deze tafels zijn eenvoudig op te zetten en kunnen een andere manier zijn om waterspel toe te voegen aan je achtertuin. Het toevoegen van een soort waterornament zorgt voor entertainment voor het hele gezin en is absoluut een must-have.

Spanning voor iedereen

Als je klaar bent om ultiem speelplezier naar je achtertuin te brengen, is het tijd om out of the box te denken. Je achtertuin omtoveren tot een mini-pretpark is de perfecte manier om dit te doen! Het toevoegen van leuk speelgoed zoals een speelgoedachtbaan kan een leuke en onverwachte wending geven aan je achtertuin. Je kinderen en hun vriendjes zullen urenlang speelplezier hebben!

Veiligheid voorop

Je kunt niet de ultieme achtertuin hebben als deze niet veilig is. Als je ervoor kiest om een speelhuisje met glijbaan en schommel toe te voegen, is het van cruciaal belang dat je over de juiste ondergrond beschikt. Er is namelijk niets leuks aan wanneer een kind gewond raakt tijdens het spelen. Cedar chips of goedgekeurde veiligheidstegels zijn beide slimme opties voor zachte landingen. Door te kiezen voor een specifiek speeloppervlak, kies je indirect ook voor verschillende speelelementen. Als je een verhard terrein hebt, kunnen je kleintjes basketballen of hun creativiteit de vrije loop laten gaan met stoepkrijt. Het is echter belangrijk dat je speelruimte veilig spelen stimuleert, en het neerzetten van een barrière is een geweldige manier om dit te doen. Dit kan bijvoorbeeld met hekken, hiermee voorkom je dat er vreemden binnenkomen en geeft je kinderen veilige grenzen. 

Er zijn ontelbare manieren om van je achtertuin de ultieme speelruimte te maken. Er is slechts een beetje fantasie voor nodig om je droom tot leven te brengen. Waar wacht je op? Ga erop uit en ga spelen!