• Gratis bezorging vanaf € 50,- binnen NL
  • Verzending vanuit eigen magazijn
  • TrustedShops

Begin het jaar goed: fris de kinderkamer op met deze tips

De start van het nieuwe jaar is vaak een moment om niet alleen terug te blikken, maar het is ook de perfecte gelegenheid om dingen aan te pakken! Niets is beter dan een frisse start van het nieuwe jaar. Door het jaar goed te beginnen, heb je ook een positief effect op de anderen in huis. Maar er is zoveel te doen in huis, misschien vraag je je af: waar begin ik?

Een belangrijk aandachtspunt is de kamer van je kinderen. Maak je geen zorgen; het is niet zo ontmoedigend als het klinkt. We zullen je een beetje helpen. In deze blog lees je vier tips om de kamer van je kleintje op te frissen.

Ruim de boel maar op

Nu de vakantie voorbij is, is dit het perfecte moment om de kamer van je kinderen eens onder de loep te nemen en al het speelgoed op te ruimen. Zorg ervoor dat je uitzoekt welk speelgoed er regelmatig gebruikt wordt. Het speelgoed dat niet vaak wordt gebruikt, kan je doneren aan het goede doel. Zo help je iemand die het nodig heeft en hebben je kinderen geen overvolle speelgoedcollectie meer.

Organiseren kan je leren

Nu je alles hebt uitgezocht, is het tijd om het speelgoed te organiseren! Een georganiseerde ruimte helpt mee aan een goede start van het jaar. Door het speelgoed een vaste plek te geven, kunnen kinderen hun kamer het hele jaar door netjes houden. Of je nu kiest voor een speelgoedkist of een opbergbank is aan jou. Als kinderen weten waar dingen thuishoren, zullen ze ook eerder geneigd zijn om spullen weer op te ruimen.

Maak het gezellig

Het opfrissen van de kinderkamer is een geweldige manier om je kinderen enthousiast te maken over hun vernieuwde kamer en de veranderingen die in het nieuwe jaar gaan plaatsvinden. Deze veranderingen hoeven niet groot te zijn. De kamer kan al een stuk gezelliger worden met bijvoorbeeld een nieuw dekbed of wat nieuwe decoraties aan de muur. Als je nog een stap verder wilt gaan, kan je overwegen om de kamer op te vrolijken met een klimkubus of een klimdriehoek.

Stimuleer de creativiteit van je kind

Iets wat we allemaal willen, is kinderen inspireren om het beste uit zichzelf te halen. Kinderen leren al vroeg hun creativiteit te gebruiken, zelfs voordat ze kunnen lezen en schrijven. Door een speciale creatieve hoek te creëren, kunnen kinderen hun ideeën tot leven brengen!

Maar laten we eerlijk zijn, met al die knutselspullen kan het al snel een rommeltje worden. Daarom is dit de perfecte mogelijkheid om een schildersezel aan te schaffen! Deze schildersezel brengt veel voordelen met zich mee. Hij heeft een ingebouwde opbergruimte waar alle knutselspullen een eigen plekje kunnen krijgen. Zo blijft de kamer georganiseerd en opgeruimd en wordt de creativiteit van je kinderen gestimuleerd doordat ze met de schildersezel kunnen spelen.

Het lijkt in eerste instantie misschien een hele opgave om de kamer van je kinderen op te frissen, maar het is makkelijker dan je denkt. Hopelijk heeft deze blog je geïnspireerd om de kinderkamer dit jaar eens goed aan te pakken. Zo begin je het nieuwe jaar goed en blijft elke kamer georganiseerd en gezellig!